Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Ikke lenger noen nasjonalidrett

Rundt årets sprint-NM var det ikke et eneste riksmedium som gadd å kommentere, i verken research, kritisk eller populist-journalistisk. At NRK valgte å sende finaler i volleyball i en stadigere smalere sendeflate er helt greit så lenge det ikke går utover andre idretter som har en viss kontekst og betydning. Adresseavisen, som er det eneste mediet som til en viss grad prøver å følge med idretten vår i Midt-Norge, kom med et forhåndsforsøk på å rette opp sitt fravær i et eget magasin, en blanding av kritisk journalistikk rundt Trondheim kommune og dens mangel av skøyteinteresse, og en populistartikkel med vektlegging og et forsøk på å profilere hvem som står bak de eventuelle positive sider ved trøndersk skytesport. Begge deler var like lite vellykket.

Trøndersk skøytesport ligger nede med ett unntak. Sør Trøndelag Skøytekrets ligger nede, uten unntak. Klubbene i regionen og den regionale styringen i regi av ”Trønderskjær” ligger nede. Media speiler virkeligheten og prøver å henge seg på det positive og vel så ofte det mer negative. Et eksempel er helgas både regional og nasjonale dekning; etermedia, tv og nett (radio har jeg ingen kontroll over) var på ingen måte à jour av hva som foregikk i denne nasjonalsportens ene nasjonale mesterskap. At dette er en trend og et mønster er ingen overdrivelse, men som antydet er idretten selv ansvarlig for sitt ve og vel, og altså; i følge media står det dårlig til med samfunnsinteressen rundt hurtigløp. Hva som skal til for at media og skøyteidretten finner hverandre, ser det ut til at idrette selv vet minst om. At en ”nasjonalidrett” holder et av sine i følge media, uinteressante mesterskap, er en speiling av hvilken holdning media har men ikke nødvendigvis publikum sitt.
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.