Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Et slags vinterland

Skal jeg tolke Ove Eriksen i NRK rett, er det bra at Norge er en skøtyenasjon og at det er mer enn bra at Norges beste kommer i nærheten av der han selv bor. Lokaliteter og muntlige dialekter av hans medsvorne programdeltakere viser en side av skøytesportens realitet som dessverre er sann. Tilhørigheten til skytesporten lever altså best på Østlandet. Andre deler av landet preger debatten om internasjonale uttak er gjort på sviktende grunnlag. En opplever også at det ikke er relevant å trigge lokale løpere mot hverandre på veg mot større oppgaver som NC. En kan spørre seg om hva vi oppnår, før vi krever før vi presterer, i kronologisk rekkefølge. Etter første dag av verdenscupavslutningen er det ikke uventet Håvard Bøkko som bærer med seg flagg og fane på pallen. Dette representerer hva enkelte hevder å være en nasjonalidrett.
Det er på tide å se på hele situasjonen mht prestasjoner. Da NSF iscenesatte ideen om regionlag trodde jeg at dette var en løsning som skulle vare. Det er ikke dokumentert et eneste evaluerende argument som bekrefter sakens natur. Etter snart ti år hadde jeg forventet meg mer…
  

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.