Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Svar til Røkkum

Røkkums overskrift i sin artikkel kalles ”Svar til Ben Henry Pedersen” uten at jeg kan huske han verken er blitt avkrevd noe svar eller henvendelse som sådan. I et forsøk på en ironisk vinkling går Røkkum i den kjente fella og omgår lett det implisitte. Fosenhallen ble bygget som en garanti for å ha is i en utpost med vekslende temperatur. Når jeg velger å kalle det en tabbe, er ikke den rettet til Bjugn som åsted eller kommune/klubb. Som en med en noe større kontekst i hva jeg har meninger om, er jeg ikke i tvil om at en hall i Trøndelag burde legges der potensialet finnes. Ideen, skapt av en lokal, enslig klubb med bare 10 (ref. NSFs hjemmeside) registrerte løpere, langt utenfor allfarveg, er ikke noe annet enn det den blir, nemlig et mislykket lokalprosjekt. Å tvinge skoleelever til hallen som publikum for å skape et falskt mediebilde, tyder på en dårlig selvrealisert rettferdiggjørelse og -følelse. Slik skal ikke skøytesporten drives.

At ikke en hall er bygget i Trondheim vet alle skyldes en svak skøytekrets og en kommune uten skøyteinteresse som ikke har gjort noe som helst. ”Gavepakken” som Røkkum hevder å stille seg bak, har ikke resultert i annet enn at trondheimsklubbene og regionlaget nesten står ribbet for løpere. Skuffelsen for situasjonen i Trondheim har blant annet ført til at Falken har mistet mange talenter og flotte ungdommer. Det kan vi til nød kalle patetisk, men lite moro for byens skøyteinteresserte. At ”gavepakken” som Røkkum refererer til, skal reise trøndersk skøytesport er jo det reneste vås.

Jeg har ikke påstått at tabben har ødelagt for noen, som Røkkum mener; men at hallen er et bidrag for regional skøytesport, blir for drøyt og lite gjennomtenkt å hevde. Tallenes tale er klare, og de lyver ikke…

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.