Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Terminlisten

Jeg registrerer at den norske terminlisten nok en gang er lagt opp med vekt på høstmånedene. Første helg i januar er siste senior-NM unnagjort; andre helgen får seniorene sin siste sjanse på Norges raskeste is. Vintermåneden februar teller bare ett norgescup-stevne — fem uker etter det forrige! Ved inngangen til mars er sesongen definitivt over for de løperne som ikke kommer seg utenlands.

Det finnes sikkert praktiske årsaker til denne håpløse sesongplanen. De som planlegger, burde imidlertid evne å se videre enn til de praktiske problemene. Skal hurtigløpssporten fortsatt ha interesse, for løpere utenfor landslaget, og for de av publikum som fortsatt følger sporten utenom EM og VM, er det livsviktig å organisere sesongen på en mer stimulerende måte — uten lange pauser, og uten den nedadgående spenningskurven vi har sett i flere år!

For eksempel: Innledende stevner som kvalifiserer til større oppgaver (også for de løperne som ikke aspirerer til landslagsopptreden) — større oppgaver, som mesterskap og landskamper, i den egentlige vintersesongen — og avslutningsvis sjanser til å forbedre personlige rekorder, også for de som ikke har råd til Calgary-turen.
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.