Styret i NSF burde ha trukket forslaget om å droppe 10.000-meteren i allroundmesterskap.

I stedet har det endret forslaget, slik at det kun skal gjelde for det nye EM Open, som er foreslått av ISUs tekniske komite.

NSFs nye forslag betyr at 3000 m blir nøkkeldistansen for kvalifisering til de 24 plassene for menn i et VM med 5000 m og 10 000 m på programmet. For kvinner blir 1500 m nøkkeldistansen i et VM med 3000 m og 5000 m.

ISUs tekniske komite er de som etter mitt skjønn har kommet med kreativ nytenkning før ISU-kongressen, samtidig med at de har forstått å ta vare på sentrale sportslige elementer.

ISUs tekniske komite vil ha et nytt EM Open som kvalifisering for samtlige nasjoner til VM allround. Men i motsetning til styret i NSF har de sett at kvalifiseringen bør bygge på samme konkurranseprogram som finalen.

Derfor er det å håpe at ISUs tekniske komites forslag blir vedtatt. Ennå er det ikke for seint å trekke det norske forslaget!

NSFs styre må også avklare hva de vil med konkurranseprogrammet i NM allround. Skal det følge forslaget til program for EM Open eller programmet for VM allround?